Internationally Famous – Nykytekstiili n:o 1 1982

Aikoinaan aprillipäivän 1975 perustettu Turkisateljee Tarja Niskanen on käynyt läpi melkoisen muodonmuutoksen.

Uskolliset asiakkaat muistavat vielä Tehtaankadun idyllisen pikku studion, jossa istuttiinkin melkein sylikkäin. Tunnelma oli todella intiimi, mutta työskentely siellä ei ollut kovinkaan idyllistä.

1977 löytyi nykyinen Ratakatu 1:ssä sijaitseva huoneisto, joka paransi työskentelymahdollisuuksia.

Kun vienti lähti todella rajusti liikkeelle vuonna 1978, oli kapasiteettia lisättävä ja tarvittiin lisätiloja. Onneksi vaihtojen kautta saatiin tilaa jopa samasta kerroksesta.

Viennissä on turkisateljee päässyt tasaisesti nousevaan käyrään ja näyttääkin nyt hyvältä tänä päivänä: Vientiluvut ovat kymmenkertaistuneet tähän vuoteen mennessä.

..Saga Furs on tilannut Turkisateljee Tarja Niskaselta sinikettuturkin mallistoonsa v. 1982. Se on kääntöturkki dramaattisen mustaa sinikettua, jonka kääntöpuoli on kultareunainen ja kultavyö koristeltu perhosin.

Finnish Design Center toivoi ja sai joulunäyttelyynsä turkin ja hatun edustamaan suomalaista turkissuunnittelua parhaimmillaan.

Ulkomaankauppaliikton julkaisu Design in Finland 1982 kertoo Tarja Niskasesta koko aukeamalla kahden kuva kera.

Maailmanlaajuiset pressitalot UPI ja AP ovat ottaneet julkaistavakseen Tarja Niskasen turkiskuvia. Ensimmäinen palaute tuli Japanista Tokio Timesista.

Voidaan siis puhua ei vain huippuluokan suunnittelijasta vaan suomalaisesta sisusta parhaimmillaan. Tarja kulkee Armi Ratian viitoittamaa tietä, joka johtaa epiteettiin ”internationally well-known ja famous.

 

 Nykýtekstiili N:o 1 1982