Vain keisareille on varaa käydä ilman vaatteita – Uusimaa 27.2.1996

.. Nyt, kun kevään muotimessut kautta Euroopan ovat valmiina kukin vuorollaan imaisemaan yleisöä virtanaan ja oviensa täydeltä, voi hyvällä syyllä nykäistä muodin ammattilaisia hihasta ja kysyä, mikä se vaatteen merkitys oikein ihmiselle on, kuka viime kädessä tekee muodin ja mihin sitä tarvitaan.

.. Ja mitä vastaa muotisuunnittelija Tarja Niskanen, jolla vaatettamisen taito on kerrassaan sukuvika.

”Mitä on ihminen ilman vaatteita! Ja minne hän voi mennä ilkosillaan? Saunaan.., kyllä, mutta entäpä esitelmää pitämään!”, Tarja nauraa. On kysymys itsestään selvyydestä.

Omakohtaisesti voi todeta, että kun illalla päätän, mihin vaatteisiin pukeudun seuraavana päivänä, se päivä tuntuu muutoinkin olevan hallinnassa. Ikäänkuin ajatuksetkin olisivat järjestyksessä.

.. Persoonallisuus mallistoissa myy tänä päivänä, samoin helppohoitoisuus ja mukavuus.

Tarja vakuuttaa, että samat vaatteet käyvät ilman ikärajoitusta, että nuorisomuoti laventuu myös aikuisille ja ettei mummoja enää ole.

.. Yrittäjän näkökulmasta lama on lientymässä. Silti mikää ei ole enää niinkuin ennen.

On panostettava entistä enemmän, tehtävä entistä parempia mallistoja ja oltava parempia myymään, koska ihmiset miettivät, mitä ostavat”, Tarja Niskanen toteaa. Hänen tuotantonsa valmistuu kokonaan kotimaassa, josta hän on hiukkasen ylpeä. EU:n aikaansaama kilpailutilanne ei häntä pelota, saa vain valppaammaksi. ”Kansainvälistä ajatteluahan se vain opettaa.”

.. Myös Forum Fashion järjestää omat näytöksensä Helsingin muotimessujen aikaan.

Niskasen mukaan kustannussäätöjen ja vaihtoehtojen hakemista ei olekaan nähtävä hajoittavana pyrkimyksenä vaan normaalina alalla tapahtuvana kehityksenä.

Pääaisa on, että tavittaessa ollaan kautta linjan valmiit yhteistyöhön ja ennen muuta uskotaan suomalaiseen tuotteeseen”.