Isoäiti ja tyttärentytär keskustelevat liikunnasta, luonnosta, kestävästä kehityksestä ja yrittäjyydestä

Videolla isoäiti, Helmi Linnasen turkissuvun kolmatta polvea edustava Tarja Niskanen ja Tarja ja Jouko Niskasen perheen kolmatta polvea edustava tyttärentytär Jenny Alho keskustelevat heitä yhdistävistä Linnasen suvussa jo viidessä sukupolvessa ilmenneistä yhteisistä asioista ja arvoista.

Tarja Niskasen isä, Jennyn isoisoisä Tera Linnanen oli vannoutunut urheilijamies. Hänen lajinsa oli uinti ja hän toimi esim. tuomarina Helsingin Olympialaisten uintikilpailuissa. Hän oli aikanaan perustamassa maineikasta uimaseuraa Laaksolahden viri.

Tarja Niskasen liikuntalajiksi tuli isänsä myötävaikutuksella myös uinti, missä lajissa hän kilpaili nuoruusvuosiin asti. Tarja Niskanen on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon ennen ryhtymistään yrittäjäksi.

Jenny Alho on myös ”uinut aina” ja toiminut uinninvalvojana. Jenny ui mielellään kaikissa altaissa eli myös avovesiuinti on mieluisaa. Uinnin lisäksi Jenny on myös intohimoinen lumilautailija ja laskettelija.

Jenny on opettanut lumilautailua ja laskettelua yllättäen myös Japanissa, mikä oli Tarja Niskaselle tärkeä markkina-alue ja säännöllinen vierailukohde yrittäjävuosina. Tarja pitää tätä ihmeellisenä sattumana, sillä hän ei muista puhuneensa Jennyn kanssa Japanin kokemuksistaan.

Niskaset ovat aina olleet luontoihmisiä. Tarja Niskaselle on paras paikka Saimaan saaressa, missä heillä on kesämökki. Myös Jenny on lapsesta asti viihtynyt Saimaalla luonnon helmassa. Tarja Niskanen on tukenut Saimaan Norppia lahjoitamalla jo aikoinaan 50-vuotissyntymäpäivälahjavaransa norppien tukemiseen. Jenny viihtyy paljon Lapin luonnossa. Molemmat arvostavat luonnon rauhaa, kauneutta ja monimuotoisuutta suuresti.

Videolla on myös tuokio, jossa nämä eri sukupolvia edustavat naiset keskustelevat kestävästä kehityksestä. Tarja Niskanen harmittelee turkisosaamisen ja tämän kestävän ja luonnonmukaisen materiaalin poistumista. Tilalle ovat tulleet keinoturkikset, jotka tehdään öljystä ja jotka huonosti hajoavat luonnossa.

Videolla todetaan Linnasen turkistarinan päättyneen nyt kun kolmannen polven turkisyrittäjä Tarja Niskanen ja hänen kaksi veljeään ovat kaikki lopettaneet liiketoimintansa.

Vahva yrittäjyysgeeni on kuitenkin elossa! Nuori vuonna 1996 syntynyt Jenny Alho toimii jo liikuntapuolen yrittäjänä. Samoin hänen äitinsä Mia, jolla on ravintoalan yritys Espoossa.