Jouko Niskanen muistelee Pohjois-Amerikan markkinoita

Jouko Niskanen vastasi yrityksen Pohjois-Amerikan markkinasta, jota hoidettiin yhdessä paikallisetn agenttien kanssa. Agentteja toimi Los Angelesissa, New Yorkissa ja Torontossa.

Jouko muistaa ”Tarja Niskasen turkeilla olleen Amerikassa monia ihailijoita”, esim. kauneustoimittaja Shirley Lord ja muotilehdet Vogue, Town and Industry, Cosmopolitan ja Harper’s Bazar. Vaikutusta asiaan oli ollut Ulkomaankauppaliitolla, joka oli tuonut lehtien toimittajat Suomeen ja vierailulle muotitaloon, ”Jokaiselle myytiin turkki”, toteaa Jouko Niskanen. ”Turkit toimitettiin sitten perille henkilökohtaisesti”!

Erityiskiitokset hyvästä työstä Los Angelesissa Niskaset antavat Tero Palmrothille!

Lisää sattumuksia Amerikasta tulee mieleen.

Los Angelesin agenteilla Billilla ja Ritalla olikin hieman erilainen tausta. He olivat harjoittaneet pankkitoimintaa Cayman saarilla ja Billiä epäiltiin CIA:n agentiksi. Kerran Las Vegasin muotimessuilla tapahtui kummia. Ensin Tarja Niskasen ”puolen miljoonan markan arvoiset turkit varastettiin kentällä”. Onneksi turkit oli vakuutettu. Näyttelyosastolle saatiin sitten vain pari turkki ja kahdeksan hattua. Samoilla messuilla tapahtui Billin pidätys. FBI tuli osastolle, otti mukaan kolme henkilöä ja Bill joutui Tamban vankilaan.

Samat agentit olivat mukana myös elokuvabusineksessa. Joukokin pääsi mukaan elokuva-alan bileisiin, joissa muistaa olleen mukana myös Lorna Lanen, Liza Minellin pikkusiskon. Agentit olivat mukana elokuvabusineksessä, jonka yhteydessä he olivat menettäneet rahaa 5 miljoonan dollarin edestä. Rahojen takaisin perintään liittyi jopa ”murhayritys”. Joukokin näki syntyneen elokuvan, joka oli hänen mielestään ”huono”.

Lännen meininkiä!

New Yorkin uudeksi agentikis löytyi Jeff, joka kävi myös Suomessa ja osallistui Fashion Forumiin. Jeffin sekoiluja Vatevassa Jouko muistelee päätään puistellen.

Ikimuistoinen onnistumisen tunteen Jouko koki ajellessaan New Yorkissa mustan mersun kyydissä ja huomattuaan New Yorkin katukuvassa heidän mustan ja luonnonvärisen kettuturkin!