Ensimmäiset mallistokuvaukset Johanneksen kirkkopuistossa Helsingissä

Tämä on Tarja Niskasen ensimmäinen muotikuvaus omassa yrityksessä omilla tuotteilla.

Mallina Tarja Niskasen rakas ystävä Tarja Räsänen, joka oli jo tehnyt kansainvälisen läpimurron mallina. Tarja Räsänen oli erityisesti Pariisilaisten muotitalojen lemmikkimalli.

Mallille ei tässä vaiheessa vielä maksettu palkkaa. Tarja Niskanen on syvästi kiitollinen Tarja Räsäseltä saamastaan avusta.

Osa näistä ensimmäisistä turkki/takkimalleista kulki mukana monia vuosia. Tarja Niskanen oli oppinut kaavoittamisen työskenneltyään isänsä yrityksessä. Tarja Niskasen oman yrityksen alkuvuosina hän kaavoitti itse, mutta myöhemmin ajan puutteen vuoksi palkattiin hyviä ammattilaisia avuksi.

Kuvan siniset takit ovat värjättyä urosminkkiä. Turkiksen värjääminen oli harvinaista. Osaamista oli saatu jo vanhempien yrityksessä, missä värjäykseen oli perehtynyt Tarja Niskasen veli Vesa Linnanen. Vesa Linnanen tuli sittemmin sisarensa yritykseen turkkuriksi. Vesa oli tosi hyvä ammatissaan.

Beessissä kääntötakissa ulkopuoli Breitz schwantz -turkista ja toinen puoli samaa hiottuna.

Raidoitetuissa turkeissa on 70 % silkkiä ja 30 % kettua. Niitä voisikin kutsua silkkitakeiksi. Tämäkin oli Tarja Niskasen innovaatio.