Muotitalo oli Finnairin luottoasiakas – joskus saatiin VIP-kohtelua

Lentäminen oli Muotitalon toiminnan huippuvuosina erittäin kallista eikä palveluntarjoajia ollut oikein muita kuin Finnair. T

Niskaset matkustivat paljon ja kentillä Finnairin henkilökunnasta ”kaikki tunnistivat heidät”. He saivat hyvää palvelua ja rahdinkin he saivat usein mukaan ”puhumalla” mottona vienninedistämistarkoitus. Tarja ja Jouko Niskasella oli vienti-, messu- ja kauppamatkoillaan usein kuljetettavana arvokkaita tuotteita jopa muutaman sadan kilon verran.

Joskus Niskaset ”upgradattiin suoraan ekaan luokkaan”. Kerran näin tapahtui matkalla Frankfurtiin aivan Grünsteinin nenän edessä, kun Grünstein vaati 1 lkn palveluita ystävätterensä kanssa.

Finnairin henkilökunnan kanssa syntyi jopa ystävyyssuhteita. Jenkkipäässä Finnairille työskennellyt Riitta Frick vei kerran Tarjan viikoksi vieraakseen Acapulcoon iäkkään poikaystävänsä, varakkaan unkarilaisen kreivin luxus-lukaaliin, yksityistaloon, jossa jopa Kennedyt olivat nukkuneet ja Neil Amstrong käynyt ja jossa avaruuslentäjiä oli majoitettu avaruuslennon jälkeen kahden viikon karanteenissa. Tarja Niskanen vietti talossa kaksi viikkoa vuonna 1990. Hänelle oli järjestetty ohjelmaa joka päivälle, esim. vieraaksi tuli uimapukusuunnittelija. Talon ”rituaaleihin kuului syödä jalat altaasssa papaijaa”. Tarja Niskanen on ”ikuisesti kiitollinen” hänelle järjestyneestä lomasta, joka tuli enemmän kuin tarpeeseen vaikeana konkurssin jälkeisenä aikana.

Finnairin kanssa oli myös turkisten myyntiin liittyvää yhteistyötä. Finnairin Moskovan toimiston näyteikkunassa oli Tarja Niskasen turkkeja houkuttelemassa Finnairin Helsingin lennoille lisää asiakkaita.

Kiitos Finnair, sanovat Niskaset lähes yhteen ääneen!