ProFur – Suomen Turkiseläinten Kasvattajien liitto hoitaa edunvalvontaa ja koulutusta – ProFurilla, SAGA Fursilla ja SAGA Designilla juhlavuosi

Suomessa turkistarhaus jatkuu ja kauppaa käydään Vantaan turkishuutokaupoissa. Isoja ostajia ovat nyt Kiina ja Italia.

Kävin tapaamassa ProFurissa yhdistyksen muodista ja edunvalvonnasta vastaavaa Leena Harkimoa. Leena Harkimo sanoo, että ”turkiselinkeinon merkitys maakunnille on merkittävä. Elinkeino tuo Suomeen vuosittain merkittävät vientitulot”. ”Vuosittain tuotetaan 10-12 miljoonaa nahkaa, joista vientiin menee 98%”.

Käynnillä selvisi, että menossa on suuri juhlavuosi. Liitto täyttää 90 vuotta: Suomessa turkiseläinten kasvatus on alkanut yli sata vuotta sitten ja elinkeinon etujärjestö perustettiin 90 vuotta sitten. SAGA Furs täyttää 80 vuotta ja SAGA Design 30 vuotta. Näihin historian vuosiin liittyy myös Tarja Niskasen yritystarina.

Turkiskaupan Liitto ry:ssä Fur Finlandissa on 22 jäsentä. Näistä merkittävin on Loviisassa edelleen turkkeja valmistava, turkin valmistuksen käsityöperintöä vaaliva ja kansainvälistä liiketoimintaa harjoittava Gemmi.

Linkit:

Vuodesta 1928 toiminut Suomen Turkiseläin Kasvattajien Liitto ry on jäsentensä edunvalvonta ja koulutusjärjestö. Suomessa on käytössä The Finnish Standards Fur certification -sertifiointijärjestelmä laatukriteereineen, joihin kaikkien turkistuottajien tulee sitoutua. Lisätietoja Profur.fi

Turkiskaupan liitolla on 22 jäsentä. Lisätietoa toiminnasta turkiskaupanliitto.fi

Tutustu Gemmi Oy:n liiketoimintaan gemmi.fi